Україна підписала договір щодо розблокування портів — ТЕКСТ УГОДИ

Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про експорт зерна з українських морських портів. Йдеться про розблокування трьох портів: Одеса, Чорноморськ і Південний.

Про це повідомляє Суспільне.

«Угода була укладена завдяки наполегливим зусиллям пана Ердогана. Це — історична угода. Ми довіряємо уряду Туреччини», — заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

За його словами, світ потребував цієї угоди для розв’язання глобальної світової продовольчої кризи, і Туреччина тут відіграла вирішальне значення.

Такий же договір з Туреччиною та ООН підписала росія. Між Україною та росією ніяких угод не буде, про що раніше повідомив радник керівника ОП Михайло Подоляк.
 
Також Михайло Подоляк розкрив деталі угоди у «Твіттер».
 
Він зазначив, що російські кораблі не супроводжуватимуть судна, якими відбудеться перевезення зерна з портів України, а в українських портах не будуть присутні представники країни-агресора.

«У разі провокацій — негайна військова відповідь, а всі інспекції транспортних судів будуть проводитись загальними групами у водах Туреччини у разі такої необхідності», — написав Михайло Подоляк.

Текст угоди розповсюдило видання «Українська Правда».

Нагадаємо, експорт зерна відбуватиметься через Одеський морпорт, порти Південний та Чорноморськ безпечними маршрутами, які розроблені разом із військовими.