Запропонуємо бізнесу будувати зернові комплекси біля кордону за вигідними умовами — Сольський

На західному кордоні України потрібно встановити комплекси, які будуть спрощувати логістичні рішення по перевантаженню зерна. Таких потужностей додатково потрібно найближчим часом, як мінімум, 6-8 млн т. Потрібно розширювати вже наявні комплекси і будувати нові на вигідних умовах.

Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в інтерв’ю AgroPolit.com.

«На західному кордоні я бачу наразі три речі. Перша — компанії власники діючих елеваторів і далі розвивають їх з прицілом на збільшення обсягів перевантаження. Туди інвестують мільйони доларів. Друге — поруч з кордоном активно беруть у користування діючу інфраструктуру (там наявна вузька і широка колії), купують перевантажувачі, транспорт, склади для зберігання і займаються перевантаженням зерна. Це так звані точки перевантаження», — зазначив Сольський. 

Також мінстр сказав, що бізнес зможе будувати нові зернові підприємства на вигідних умовах.

«Третє — протягом 1-2 місяців запропонуємо бізнесу у певних точках поблизу кордону комплекси з перевалки зерна та ділянки під їх будівництво за вигідними умовами по фінансуванню», — анонсував Микола Сольський.

Також він наголосив, що цього року дефіцит елеваторних потужностей для зберігання старого і нового врожаю може бути 10-15 млн т.