23 червня 2022, 09:08, Події

Через обстріли в Миколаєві загорівся резервуар із соняшниковою олією (ОНОВЛЕНО)

Після обстрілів Миколаєва 22 червня на одному з промислових підприємств виникла пожежа резервуару із соняшниковою олією. Підприємство належить компанії Glencore.
 
Про це повідомила пресслужба Головного управління ДСНС у Миколаївській області на своїй сторінці в Facebook.
«Триває ліквідація пожежі на промисловому підприємстві в одному з районів Миколаєва. Окупанти «демілітаризували» резервуар із соняшниковою олією, який дуже загрожував національній безпеці росії», — зазначили в повідомленні ввечері 22 червня. 
 
Як повідомили в ДСНС, станом на 17:00 22 червня по виклику працювали 74 вогнеборці, 21 одиниця основної та спеціальної техніки Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. Орієнтовна площа пожежі становила 300 кв.м.
 
Інформації дощо постраждалих ще немає.
 
Як стало відомо пізніше, горів резервуар на терміналі Viterra.
«Viterra підтверждує, що її термінал Everi постраждав і зараз горить», — повідомив представник компанії, пише видання Bloomberg.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич також підтвердив, що пожежа виникла на території приватного підприємства, де зберігалася олія.

Viterra — підрозділ Glencore International AG, є світовим лідером у галузі виробництва, обробки, переробки та експорту сільськогосподарської продукції.