Контінентал готує до нового сезону збільшені елеваторні потужності і полімерні рукави

Контінентал готує елеватори і альтернативні способи зберігання до жнив-2022
Контінентал готує елеватори і альтернативні способи зберігання до жнив-2022
Джерело фото: Пресслужба

«Контінентал Фармерз Груп» готує потужності для зберігання та переробки нового врожаю, в тому числі й елеваторний комплекс на 87 тис. т, придбаний минулого року в Івано-Франківській області. 90% потужностей уже готові до приймання врожаю. Також підготували полімерні рукави для альтернативного зберігання.

Про це повідомила пресслужба «Контінентал Фармерз Груп».

В новому сезоні компанія планує зберігати врожай на 5 елеваторах і 3 сушильно-зернових комплексах загальною потужністю понад 500 тис. т. Цього року компанія вводить в роботу елеваторний комплекс у Городенці, що в Івано-Франківській області, який придбала торік.

На елеваторі є дві паралельні лінії на приймання продукції, кожна з яких розрахована на прийом 200 тонн зерна за годину. Є авто- та залізничне вивантаження. Загальна потужність одноразового зберігання комплексу — понад 87,5 тис. т.

«Підготовку елеваторів розпочали завчасно — ще на початку березня. Найближчим часом ремонт плануємо завершити, щоб комплекси були повністю готові до прийому продукції. Станом на зараз на елеваторах ще є залишки з минулого сезону, але, за нашими розрахунками, наявних потужностей буде достатньо для прийому зібраного цьогоріч врожаю», — зазначив операційний директор «Контінентал Фармерз Груп» Віталій Ставнічук.

Також в компанії передбачили можливості альтернативного зберігання зерна.

«Враховуючи ситуацію у країні та проблеми з подальшим відвантаженням продукції, ми забезпечили додаткове місце для її тривалого зберігання. Зокрема, закупили полімерні рукави та зернопакувальні й зернорозпакувальні машини. Такий спосіб складування дозволяє розміщувати продукцію без втрати якості щонайменше рік», — зазначив Віталій Ставнічук.

Компанія розраховує розпочати першу хвилю жнив наприкінці червня та зібрати врожай озимих культур із 86,2 тис. га.