Українським експортерам представили механізм узгодження поставок зерна та логістики з ЄС

Експортери зерна зможуть шукати покупців та узгоджувати логістику в ЄС через платформу
Експортери зерна зможуть шукати покупців та узгоджувати логістику в ЄС через платформу

Європейська комісія спільно з V_labs та Rail Cargo Group запустила торговельну платформу для зерна «Зернові шляхи» Grainlane. Платформа має сприяти оптимізації експорту зерна з України до держав-членів ЄС.

Про це повідомила пресслужба Міністерва агарної політики та продовольства України.

В повідомленні зазначено, що платформа створена для продажу та купівлі сільськогосподарських товарів і буде актуальна для експорту зерна з України наземним транспортом, оскільки формуватимуться нові ділові відносини та ланцюги поставок. Сервіс дасть можливість українським експортерам, трейдерам, фермерам контактувати з представниками європейської логістики.

«Особливістю платформи є те, що на ній одночасно будуть розміщені і торгові, і транспорті запити, що має полегшити процес організації експортних поставок. Тож представники європейської логістики зможуть розв’язувати організаційні питання з українськими партнерами. Останні матимуть змогу в декілька кліків знайти партнерів для експорту своєї продукції, а також нові логістичні рішення», — зазначили в пресслужбі.

Зазначено, що механізм має прискорити процес узгодження можливостей між попитом і пропозицією, гарантує прозорість щодо попиту та пропозиції та оптимальну логістику для продукції.

Платформа доступна за посиланням англійською та німецькою мовами: https://app.grain-lane.com/welcome-page.

«Якщо платформа Grainlane буде широко затребуваною серед представників українських трейдерів та фермерів, до неї буде додано додаткові функції, як-от: специфікація перетину кордону або база даних попиту на логістику на короткий термін», — йдеться в повідомленні.