Posco частково відновила роботу зернового терміналу у Миколаєві

Після кілька місяців простою компанія Posco International частково відновила роботу свого портового зернового терміналу «Миколаївський комбінат хлібопродуктів» (МКХП).

Про це пише The Korea Herald.

Загалом на МКХП зараз зберігається 115 тис. тонн зерна, включаючи пшеницю та кукурудзу. Минулого тижня з терміналу за запитом клієнта було експортовано близько 2 тис. тонн пшениці. Через блокаду порту транспортували вантаж за допомогою автомобілів.

Posco International закрила свій термінал для експорту зерна в лютому після початку російського вторгнення в Україну. Усі корейські співробітники повернулися до Південної Кореї, але тісно спілкуються з місцевою робочою силою, щоб керувати об’єктом, повідомили в компанії.

«Враховуючи той факт, що російсько-українська війна триває довше, ніж очікувалося, і більшість співробітників посольств із великих країн повернулися до Києва, компанія заявила, що поступово розширюватиме відвантаження та транспортування зерна сухопутними шляхами», — йдеться у повідомленні.

Також у компанії заявили, що планують продовжувати зберігати зерно нового врожаю в Україні, щоб мінімізувати негативний вплив на індустрію.

Крім того, Posco International планує зміцнити свій ланцюжок створення вартості, об’єднавши сільське господарство, зберігання, переробку та транспортування для збільшення своєї присутності на світовому ринку зерна.

Нагадаємо, компанія POSCO International у березні перерахувала $500 тисяч на гуманітарну допомогу Україні.