За травень пшениця втратила в ціні близько 1000 гривень — аналітики

Протягом травня на українському ринку продовольчої пшениці зберігалась тенденція поступового зниження цін попиту, зернова втратила більше 1000 гривень на тонні.

Про це повідомляють аналітики ІА «АПК-Інформ».

«Так, у порівнянні з показниками початку травня ціни попиту борошномелів на пшеницю 2 і 3 класу знизилися на 700-1300 грн/т і станом на 2 червня переважно фіксуються в діапазонах 5500-7000 і 5400-6900 грн/т СРТ відповідно і лише в поодиноких випадках у південному регіоні досягають рівнів 7300 грн/т і 7200 грн/т СРТ», — інформують експерти.

Ключовим фактором тиску на ціни аналітики називають помірний попит більшості борошномельних підприємств. Переробникам вистачало пропозицій пшениці, необхідні запаси сировини на предприємствах давно сформовані, тому борошномели закуповували лише невеликі обсяги за необхідності.

«Деякі підприємства й зовсім призупиняли закупівлю пшениці, маючи складнощі з реалізацією готової продукції (переважно висівок) і потребуючи звільнення складських приміщень для подальшої роботи», — повідомляють експерти.

Не впасти ще більше цінам на пшеницю допомогла активізація закупівель зерна трейдерами та значне подорожчання пального й відповідно логістики.