Зерновий бізнес неможливо будувати без виїзду українських підприємців за кордон — Плотніков

Павло Плотніков
Павло Плотніков

Після втрати бізнесу в Маріуполі UTA Group намагається будувати нові логістичні маршрути з Придунайським регіоном, налагоджувати контейнерні поставки до Європи, шукає партнерів. Але через заборону на перетин кордону для військовозобов’язаних це дуже складно.

Про це у матеріалі «Портів України» розповів генеральний директор UTA Group,  керівник Маріупольської інвестиційної групи Павло Плотніков

«Старі контакти та зв’язки розірвані, бо ці ринки зараз для нас втрачені. Наші нові іноземні партнери не дуже бажають приїжджати навіть до Львова, нас не випускають за кордон. Метод телефонного маркетингу так званих «холодних продажів» не дає очікуваного результату»,— говорить Павло Плотніков.

За його словами, встановити партнерські відносини можна тільки у безпосередньому спілкуванні, коли ти відчуваєш людину у різних ситуаціях.

«Це реальна проблема, з якою стикаємося не тільки ми. З одного боку уряд хоче, щоб ми платили податки, тобто має до нас інтерес як до підприємців, а не як до солдат. А з іншого — такі обмеження на встановлення нових бізнес-зв’язків явно не йдуть на користь Україні», наголошує керівник.