Засновник ТІС виступив проти ідеї везти українське зерно в порти через Білорусь

Акціонер та засновник компаній MV Cargo та групи компаній «ТІС» Андрій Ставніцер виступає категорично проти ідеї вивозити українське зерно та інші вантажі до портів Литви та Латвії через Білорусь.

Про це він повідомиів на своїй сторінці у Facebook.

Андрій Ставніцер пояснює, що українське зерно повинне буде їхати 550 км територією як не є ворожою, але аж ніяк не є і дружньою. Бізнесмен вважає, що така ситуація може надати нашим ворогам додатковий спосіб тиснути на Україну і не тільки.

«Окрім чергового важеля тиску на світ, витівка з транзитом принесе лукашенку дуже багато грошей. Залізничний тариф оплачуватиметься в повному обсязі у всіх країнах слідування. Десятки мільйонів євро з'являться на рахунку режиму, який у підвалах вбиває студентів за неправильні пости в соцмережах», — пояснює Андрій Ставніцер.

Транзитний коридор принесе Білорусі надприбутки та дасть їй змогу відновити ще й екпорт калійних добрив. А економічне зміцнення зараз більше потрібне Україні, а не Білорусі, яка є союзною державою російських агресорів.

«Пропоную замість схематозу, замішаного на крові українців, зайнятися справді важливим рішенням — реальною деблокадою українських портів за допомогою конвоїв ООН та сильної зброї, насамперед ППО», — пише Андрій Ставніцер.

Він додав, що окрім зернових, які надзвичайно важливі, на складах лежать 20 млн тонн руди та котунів, метал, соняшникова та соєва олія, стоять контейнери. Все це дає роботу підприємствам — великим та малим, наповнює бюджет, повертається до країни валютною виручкою та зміцнює державу.

Нагадаємо, Литва пропонує організувати для українського експорту гумкоридор через Білорусь.