Укрзалізниця та PKP Cargo запровадять нестандартні перевезення зерна

Представники Укрзалізниці та найбільшого польського перевізника PKP Cargo під час онлайн-наради 26 травня обговорили можливість використання нестандартних варіантів для транспортування зерна. Мова йшла про використання для перевезень зернових не традиційних вагонів-зерновозів, а іншого рухомого складу

Про це повідомив портал Rail.insider.

Представник польського перевізника PKP Cargo Станіслав Войтович пояснив, що у Польщі наразі бракує зерновозів, призначених для курсування євроколією. Тож запропонував транспортувати вантажі піввагонами, у яких можна розміщувати біг-беги із зерновими.

За інформацією видання, одна з агрокомпаній заявила, що готова розглянути таку пропозицію.

За словами президента Української зернової асоціації Миколи Горбачьова,головне узгодити цей спосіб транспортування із приймаючою стороною.

«Якщо ми привеземо біг-беги у порт Гданськ, чи зможуть вони їх прийняти», — зауважив він.

Залізничники Польщі та України домовилися розглянути можливість таких перевезень за заявками вантажовідправників, для збільшення транспортування зернових.

Також під час зустрічі йшлося про нестачу перевантажувальних потужностей на кордоні з Польщею. Одним із варіантів вирішення проблеми може стати використання мобільних комплексів для перевантаження зерна.

Окрім того, Станіслав Войтович повідомив, що на прикордонному переході Мостиська ІІ—Медика польська ветеринарна служба розпочала цілодобову роботу.

Попередньо польський перевізник PKP Cargo погодив кілька полігонів для курсування зерновозів з перестановленими візками. Наразі погоджено курсування зерновозів моделей 11-739, 19-752 та 19-3054 маршрутами Ягодин—Гданськ, Ягодин—Щецин, Мостиська ІІ—Гданськ та Мостиська ІІ—Щецин.