Окупанти вивезли півмільйона тонн українського зерна — Сольський

Прокуратура реєструє всі факти вивезення зерна із України в рф
Прокуратура реєструє всі факти вивезення зерна із України в рф

Окупанти вже відправили в напрямку Криму орієнтовно 400–500 тис. т українського зерна із південних областей країни. При цьому 1 тонна зерна коштує $250–300.

Про це розповів під час брифінгу Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, пише пресслужба Мінекономіки.

«Це великий бізнес, який курують люди вищого рівня: працівники спецслужб країни-агресора, військові і різноманітні аферисти, яким такий бізнес по життю підходить. Крим у цей сезон, навіть коли ми його контролювали, стандартно вже завозив зерно з інших регіонів. Враховуючи, що вони в останні декілька років фактично його не вирощували, через відсутність, зокрема, поливу, тим більше в них є потреба в зерні для внутрішнього споживання», — наголосив Микола Сольський. 

За його словами, на сьогодні є розуміння, які локальні трейдери та представники російського ринку цим займаються. Прокуратура  реєструє всі подібні факти.

«МЗС України працює над тим, щоб за допомогою наших західних партнерів це зерно (завантажене на судна в Севастополі, — прим.ред.) було оперативно арештоване та конфісковане», — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в Єгипті відмовилися прийняти балкер з викраденим в Україні зерном.