Румунія відремонтує лінію залізниці для перевезення вантажів з України

Міністерство транспорту Румунії оголосило тендер на ремонт залізничної лінії між селом Джурджулешти (Молдова) та портом Галац. Лінію мають намір використовувати для перевезення вантажів з України, в тому числі й українського зерна.

Про це заявив міністр транспорту Румунії Сорін Гріндяну, передає GMK Center.

«Ми оперативно запустимо залізничну лінію до порту Галац. 19 травня 2022 року закінчується термін проведення тендеру на ремонт ширококолійної залізничної лінії між Джурджулешти та портом Галац», — розповів міністр Сорін Гріндяну.

Цей маршрут дасть змогу Україні відвантажувати та отримувати вантажі через Молдову та порт Галац. В свою чергу, дунайський порт Галац стане одним із ключових портів у регіоні для перевезення товарів та сировини.

Ремонт цієї залізничної лінії триватиме 60 днів з дати підписання контракту. Загальна вартість тендеру становитиме 1,289 млн леїв (2 млн грн). Проєкт фінансується бюджетом CFR Infrastructure.

Для довідки:

Порт Галац знаходиться в Румунії, складається з двох басейнів — Старого та Нового (Лісового), має причали для прийому морських та річкових суден. Загалом у Галаці 36 причалів, у тому числі 20 для морських, 13 — для річкових та 3 — для пасажирських суден.

Причальний фронт — 900 м. Максимальна глибина біля причалу — 7,6 м. Є перевантажувальні засоби: портальні крани, плав-крани. Складська площа: відкрита — 29500 кв.м.

Нагадаємо, міністр сільського господарства ФРН Джем Оздемір хоче допомогти Україні експортувати зерно, заблоковане в українських портах.