Україна та Польща створять логістичне підприємство для збільшення експорту

Україна та Польща створять спільне логістичне підприємство, щоб збільшити об’єм залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу.

Про це повідомляє пресслужба АТ «Укрзалізниця».

«Ми почали готувати концепцію спільного підприємства з польськими колегами вже через тиждень після початку війни. Об’єднання досвіду та знань менеджерів АТ «Укрзалізниця» та польських колег дозволить сформулювати унікальні логістичні пропозиції для європейського та світового ринку, який відмовляється від російських поставок та російської логістики», — зазначив голова правління  АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Спільний менеджмент українських та польських залізниць дозволить створити прості та зручні логістичні рішення – від постачальника в Україні до споживача в будь-якій точці світу. 

Робота над створенням такого спільного підприємства розпочнеться негайно, щоб якнайшвидше відкрити потенціал для економічного співробітництва, модернізації залізничної інфраструктури, збільшення перевезень як через кордон, так і територією ЄС.

Нагадаємо, до кінця 2021/22 МР Україна може експортувати через західні кордони близько 745 тис. т соняшникової олії. Цього буде достатньо для закриття імпортного попиту на європейському ринку збуту.