Україну запрошують приєднатися до проєкту Бурштиновий поїзд

Україна може почати експортувати вантажі до портів Балтії. Перш за все, це будуть зернові та металопродукція. Доправляти до балтійських портів їх будуть переважно залізницею.

Про це пише err.ee.  

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся зі своїми балтійськими та польськими колегами, щоб обговорити можливість створення нових транспортних коридорів.

«Хочемо запропонувати Україні допомогу та зі свого боку дивимося, який склад можна було б використовувати для перевезення українських товарів. Паралельно з Латвією та Литвою ми останнім часом також наблизилися до створення регулярної лінії вантажних перевезень під назвою «Бурштиновий поїзд». Бажання України може прискорити цей процес», — заявив виконавчий директор Operail Рауль Тоомсалу.

Однак для здійснення таких перевезень необхідно нівелювати складнощі з перетином кордону залізницею та розв’язати питання щодо різної ширини колії.

Читайте також: Порти країн Балтії найбільш перспективні для експорту українських товарів — Камишін

Міністр економіки Естонії додав, що давно настав час запустити між трьома країнами Балтії регулярний товарний поїзд, який міг би обслуговувати й українські товари.

Нагадаємо, президент Латвії Егілс Левітс заявив про готовність країни допомогти Україні з експортом зернових через латвійські порти.