Литва сприятиме експорту української агропродукції

Транспортне відомство Литви опрацьовує питання відправлення найближчим часом тестового потяга з агропродукцією з України об’ємом 2000 т, що є вочевидь недостатнім, однак це стане першим кроком для реалізації глобального проекту.

Про це стало відомо в ході візиту міністра сільського господарства Литовської Республіки Кестутіса Навікаса до Києва для зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським.

«Литва відгукнулася на заклик керівництва нашої держави щодо протистояння російській навалі та продовжує надавати підтримку Україні у військовій, політичній, економічній, гуманітарній сферах, що важко переоцінити», — розповів Микола Сольський.

Основною темою зустрічі українського та литовського міністрів було використання логістичних можливостей Литви для експорту українських зернових на традиційні ринки збуту української аграрної продукції в Африці, Азії, Близькому Сході.

До того ж, литовська сторона заявила, що сприятиме проведенню консультацій з європейськими колегами щодо надання методичної допомоги у пришвидшеному проходженні необхідних процедур для вступу України в ЄС, зокрема у сфері сільського господарства.

Нагадаємо, в Україні створили спеціалізовану Координаційну раду з питань логістики в сільському господарстві.