Країни G7 та ООН підтримали створення нових ланцюжків збуту української с/г продукції

Україна має повну підтримку міністрів аграрної політики країн G7 та інших міжнародних колег у питаннях нарощення експорту української с/г продукції за новими логістичними маршрутами.

Про це розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко за результатами онлайн-зустрічі міністрів аграрної політики країн G7, а також комісара ЄС з питань аграрної політики і представників Всесвітньої продовольчої програми ООН, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

Також Україна може розраховувати на забезпечення паливно-мастильними матеріалами для проведення посівної кампанії Україною та постачання продовольчих наборів для українців у зону бойових дій.

«На зустрічі ми проаналізували ситуацію з продовольством та посівною в Україні. Вдячний партнерам за щире розуміння і за підтримку в розширенні ринків збуту української с/г продукції за новими логістичними маршрутами, підтримку паливно-мастильними матеріалами в проведенні посівної кампанії Україною та постачання продовольчих наборів для українців у зону бойових дій», — зазначив Роман Лещенко.

Нагадаємо, АТ «Укрзалізниця» опрацьовує логістику доставки зерна до кордону з Румунією, Угорщиною, Словаччиною та Польщею, звідки збіжжя буде доставлено до портів та логістичних хабів європейських держав.