Укрзалізниця спростила правила вантажних залізничних перевезень

АТ «Укрзалізниця» оприлюднила перелік заходів, які мають підтримати вантажні перевезення залізничним транспортом.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов.

«З метою організації бесперебійного транспортування вантажів залізничним транспортом під час дії воєнного стану, АТ «Укрзалізниця» запровадила ряд спрощень: впроваджено спрощений механізм подовження строку дії договорів про подачу та забирання вагонів (про експлуатацію залізничних під’їзних колій) та інших документів, які укладаються відповідно Правил обслуговування залізничних під’їзних колій, шляхом обміну відповідних листів (акцепт, прийняття акцепту)», — написав Ткачов.

До того ж, тимчасово дозволено застосовувати всі засоби ваговимірювальної техніки, які використовуються для зважування вантажів, що перевозяться залізничним транспортом, без проведення регламентних робіт, передбачених Інструкцією про порядок застосування засобів ваговимірювальної техніки на залізничному транспорті України.

Нагадаємо, АТ «Укрзалізниця» опрацьовує логістику доставки зерна до кордону з Румунією, Угорщиною, Словаччиною та Польщею, звідки збіжжя буде доставлено до портів та логістичних хабів європейських держав.