На Одещині скоїли напад на пост ГВК

На пост габаритно-вагового контролю (ГВК) Укртрансбезпеки «Дачне» в Одеській області скоєно хуліганський напад.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«15 лютого, коли інспектори здійснювали рейд, в приміщення посту Укртрансбезпеки увійшло двоє осіб та вивели з ладу камеру відео фіксації. Нападникам не було відомо, що віднедавна змінено режим роботи відеокамери з онлайн трансляції на збереження, і, можливо, тому вони не закривали свої обличчя», — йдеться у повідомленні.

За кілька днів Укртрансбезека отримала фотографії посвідчень нападників, які вони раніше пред’явили на пункті ГВК, представляючись «громадськими активістами», що контролюють зважування транспортних засобів.

Читати по темі: Через рік на дорогах України буде ще 50 нових комплексів WiM — Укравтодор

Особа, яка вивела з ладу відеокамеру показувала посвідчення члена «Комітету по боротьбі з корупцією», його спільник — редакційне посвідчення журналіста однієї з одеських газет.

«За словами інспекторів, обоє регулярно чергують в автомобілі поруч із пунктом ГВК. Перевізники заявляють, що ці особи можуть бути причетні до злочинного угрупування, яке раніше контролювало пункт зважування», — зазначають в Укртрансбезпеці.

З початку минулого тижня управління роботою Укртрансбезпеки в Одеській області перебрала на себе спеціальна група Центрального апарату, на чолі з Першим заступником Голови ДСБТ Юрієм Марценишиним.

До визначення нового керівника, в регіональному відділенні проводиться внутрішнє розслідування попередньої діяльності та замінено інспекторів на пунктах ГВК.

Нові інспектори Укртрансбезпеки, які заступили на пост ГВК «Дачне», не причетні до жодних корупційних схем та не пов’язані з компаніями перевізників.

В Укртрансбезпеці зазначають, що зважувальний комплекс «Дачне» — один з найпроблемніших пунктів ГВК в Україні. У квітні 2019 року там було скоєно збройний напад на інспекторів Укртрансбезпеки.

Нагадаємо, у Миколаївській області було зафіксовано декілька спроб пошкодження систем зважування вантажівок у русі Weight in motion (WiM).