Прогноз погоди: Україну накриють сильні дощі та вітер

На переважній території України 17-го лютого пройдуть сильні дощі. Найбільшу кількість опадів прогнозують в Закарпатській області, їхня кількість місцями досягатиме 25 мм. Зростатиме небезпека сходження лавин в гірській місцевості. В Харківській, Одеській та Миколаївській областях опади будуть короткочасними. Така погода триматиметься і 18 лютого.

Про це повідомляють синоптики МетеоФарм.

На заході пориви вітру досягатимуть 20-25 м/с, на решті території до 15-18 м/с.

«Температури навіть у нічний час триматимуться на плюсових відмітках 0...+5°С, лише в Луганській, Донецькій та Запорізькій областях температура опуститься до -2...+1°С. Денні температури знаходитимуться в межах +3...+10°С. В Кіровоградській, Чернівецькій, Вінницькій, Миколаївській та Херсонській областях повітря прогріється до +11...+12°С», — йдеться у повідомленні.

Максимальне зростання температури до +16°С очікується в Одеській області. В Києві переважатиме суцільна хмарність, а також сильний дощ. В нічний час стовпчик термометру зупиниться на позначці +2°С, денна температура повітря складе +8°С, температура ґрунту +5°С. Вітер південного напрямку 4 м/с.