В Одеському МП у 2022 році проведуть реновацію дорожньої інфраструктури

Ремонт доріг Одеського МП
Ремонт доріг Одеського МП
Джерело фото: Facebook Адміністрації Одеського МП

Велика програма реновації дорожньої інфраструктури запланована в Одеському морському порту на 2022-й рік. Після відкриття руху по відремонтованій 4-ї черзі естакади будівельники розпочнуть капітальний ремонт «нижніх доріг» порту.

Про це розповів начальник інженерної служби філії Юрій Шевченко.

«На даних об’єктах належить не тільки замінити асфальтобетон на плитку-ФЕМ, а й провести реконструкцію підземних інженерних мереж, деякі з яких укладені ще на початку ХХ століття. Щоб не зупиняти технологічний процес на перевалочних комплексах, ця програма розбита на п'ять етапів. Окрім цього, успішно пройшов державну експертизу проект із реконструкції 3-ї черги магістрального шляхопроводу — найдовшої ділянки портової естакади, протяжністю 2,1 км», — говорить Юрій Шевченко.

За його словами, на 3-й черзі шляхопроводу Одеського порту належить повністю замінити дорожнє покриття з гідроізоляцією, встановити нову перильну і бар'єрну огорожу, також запроектовані ремонт і фарбування 700-метрового металевого прольоту, відновлення всіх залізобетонних конструкцій та багато іншого.

На етапі розробки проекту реконструкції естакади інженери Одеської філіїї ДП «АМПУ» металеву перильну огорожу, яка кородує та швидко втрачає експлуатаційні якості, замінять на пластикову (таку сьогодні застосовують при будівництві мосту через Сухий лиман на трасі Одеса-Чорноморськ).

Проектне рішення передбачає також принципово нові конструкції водовідливної системи, які замінять громіздкі залізобетонні карнизні блоки, що швидко кородують та підлягають частій заміні.