На Миколаївщині жителі села перекривали дорогу зерновозам

Жителі села Лимани заблокували проїзд зерновозам
Жителі села Лимани заблокували проїзд зерновозам
Джерело фото: Наталія Панашій

Третього лютого жителі села Лимани, що в Миколаївській області, перекрили зерновозам в’їзд до населеного пункту. На в’їзді до села чергували четверо людей. Через зниження цін на зерно фури приїжджають навантажені зерном, а здавати його водії відмовляються, тому залишають автівки на узбіччі. У ніч проти 3 лютого поблизу Лиманів утворилася черга, а деякі фури почали заїжджати на територію села.

Про це Суспільному розповіла староста сіл Лимани та Лупареве Галицинівської громади Наталія Панашій.

За її словами, черги з вантажівок поблизу села утворюються вже приблизно рік, проте ситуація загострилася у ніч проти 3 лютого.

«Від Миколаєва до Лиманів десять кілометрів вони стоять. У село їх не можна пускати, вони всі провулки розбивають. Водії не винні в цій ситуації, їм потрібно розвернутися та стати у чергу. А для цього вони мають заїхати в село і знайти будь-яких провулок, роздавити там асфальт та розвернутися назад», — розповіла Наталія Панашій.

Речник патрульної поліції у Миколаївській області Віталій Душка розповів, що патрульна поліція запропонує обласній держадміністрації внести зміни у схему дорожнього руху на цій ділянці дороги. Відповідно до запропонованих змін, зупиняти великовантажний транспорт поблизу жилих будинків у Лиманах заборонятиметься. Для цього мають встановити відповідні дорожні знаки.