Ожеледиця та налипання мокрого снігу — прогноз погоди на тиждень

Впродовж тижня в Україні очікуються короткочасні опади, ожеледь, ожеледиця, налипання мокрого снігу. На півдні дощитиме.

Про це повідомляють синоптики МетеоФарм.

«Останній день січня пройде з короткочасними опадами, суцільною хмарністю та штормовим вітром. Лише на півдні та південному заході передбачається сонячна погода з частковою хмарністю, без істотних опадів. Поступово вітер почне слабшати та вже з 3-го лютого середня швидкість досягатиме 2–5 м/с», — повідомляють синоптики.

Другого лютого значні опади пройдуть на сході, в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській та Полтавській областях. Третього лютого значні снігопади та мокрий сніг очікуються в Донецькій та Луганській областях. Найбільша кількість опадів прогнозується у Закарпатській області протягом 2, 4, та 5-го лютого.

Вночі на півночі температура досягне відмітки -1…-9°С, денна температура знаходитиметься в межах -4…+2°С, в східних областях вночі -9…+2°С, вдень повітря прогріється до -3…+4°С.

В центральних областях вночі температура коливатиметься від 0 до -8°С, денна складе -4…+2°С, на заході вночі 0…-7°С, вдень -3…+5°С. В південних областях нічна температура досягне відмітки -7…+2°С, денна -2…+7°С.

Температура ґрунту сягне позначки -3…+1°С, на заході та у Вінницькій області знаходитиметься в межах 0…-5°С.