Індія зменшить імпорт соняшникової олії з України через загрозу вторгнення РФ

Індія планує збільшити імпорт соняшникової олії з Аргентини і Росії. Причиною стало побоювання індійських імпортерів щодо стабільності постачання олії з України в разі воєнної ескалації конфлікту з РФ.

Про це заявив президент Міжнародної асоціації соняшникової олії (International Sunflower Oil Association, ISOA) Сандіп Баджорія, повідомляє Bloomberg.

Він розповів, що Індія вже законтрактувала близько 60 тис. т соняшникової олії з Росії та Аргентини для постачання в лютому-березні. Попри побоювання індійських імпортерів щодо стабільності постачання олії торговельна активність залишається стабільною.

За підсумками 2020/21 МР Індія закупила 1,89 млн т сирої олії, з яких 74% було закуплено з України, а з Росії та Аргентини — по 12%.

Нагадаємо, за прогнозом, у 2022 році Україна залишиться лідером з виробництва та експорту соняшникової олії. Минулорічний врожай дає змогу нарощувати виробництво та експортний потенціал продукції з високою доданою вартістю та забезпечити її постачання на внутрішній ринок до торговельної мережі.