У двох областях в зерносховищах виявили шкідників

Держпродспоживслужба продовжує обстежувати зерносховища України на наявність шкідників. За результатами перевірки шкідників виявили в зерносховищах Рівненської та Черкаської областей.

Про це йдеться у звіті Держпродспоживслужби. 

Зокрема Держпродспоживслужба виявила незначну зараженість фуражного зерна комірними довгоносиками та гороховим зерноїдом. Повсюди в зерносховищах усіх форм власності проводяться обліки комірних шкідників. 

«Контроль за станом зерна та зернопродуктів, що зберігаються варто проводити постійно і в разі виявлення живих комірних шкідників приступити до знезараження збіжжя через фумігацію дозволеними препаратами відповідно до діючих регламентів застосування. За пониження температури повітря нижче -5ºС можна провести охолодження зерна пасивним (відчинення дверей, вікон) або активним способами, що негативно вплине на розвиток комірних шкідників», — рекомендують в Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, фахівці Держпродспоживслужби виявили горохового зерноїда у фуражному зерні в господарствах Вінницької області. Зараження складає 2 шкідники на кг зерна.