Укрзалізниця поки що не розподілятиме вагони-зерновози на голландських аукціонах

АТ «Укрзалізниця» найближчим часом не планує реалізовувати вагони-зерновози в системі ProZorro. Продажі у форматі голландських аукціонів (зі зниженням ціни).

Про це на нараді з представниками зернового ринку повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

Наразі в «Укрзалізниці» на аукціонах маршрутних та повагонних відправок низький відсоток реалізації власного парку зерновозів. Однак УЗ все одно не розглядає варіант запровадження торгів за голландською схемою.

За словами Валерія Ткачова, у першій половині січня буде низький попит на вагони-зерновози з об'єктивних причин. З другої половини місяця ситуація має вирівнятись, оскільки в Україні є досить великі залишки зерна.

«Тому до березня, я вважаю, буде нормальний попит на перевезення і на вагони», — наголосив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ.

Він також додав, що у компанії розглянуть варіанти змін щодо аукціонів, якщо попит не почне вирівнюватись із середини січня.

«Але сьогодні рано про це говорити», — сказав Валерій Ткачов.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» провела перші аукціони за новим механізмом розподілу зерновозів.