Ціни на українську кукурудзу підтримує попит Китаю

Експортні котирування на українську фуражну кукурудзу знизилися під впливом слабкого зовнішнього попиту, проте попит китайських імпортерів обмежує подальше зниження цін.

Про це повідомляє Refinitiv Agriculture.

«Ціни пропозицій щодо постачання кукурудзи з України в січні-лютому втратили 2-3 $/т, знизилися до 272-274 $/т FOB під впливом слабкого зовнішнього попиту, обмеженого в основному покупцями з Китаю. Пропозиції щодо постачання кукурудзи великими Panamax-партіями знизилися до 275-277 $/т FOB», — повідомляють аналітики.

Експортні СРТ ціни на українську кукурудзу були на рівні 258-265 $/т для постачання у січні. Трейдери були готові підвищувати закупівельні ціни на 2-3 $/т, щоб забезпечити покриття експортних контрактів у період новорічних свят. 

«На тлі очікуваного рекордного врожаю кукурудзи головним питанням для українського ринку було, чи Китай закуповуватиме кукурудзу. І це сталося», — зазначив український трейдер.

Нагадаємо, що українські аграрії в середньому збирають 7 т кукурудзи з 1 га. У Німеччині та Франції врожайність зернової на сьогодні сягає 10 т/га, що на 42% більше за український показник.