Аргентина обмежила експорт зерна

Аргентина запровадила обмеження на вивезення пшениці та кукурудзи. Уряд країни, таким чином має намір зупинити продовольчу інфляцію, а також забезпечити внутрішній ринок зерном.

Про це повідомив Buenos Aires Times.

Уряд у п'ятницю опублікував постанову, де зазначено, що спочатку буде прийнято рішення, скільки зерна необхідно Аргентині. Після цього експортерам заборонять реєструвати постачання. Хоча до публікації документа уряд уже зупиняв реєстрацію експорту кукурудзи та пшениці.

«Ми повертаємося до старої та невдалої системи квот», — сказав газеті La Nación глава фермерської групи CARBAP Орасіо Салаверрі.

Аргентина — третій найбільший експортер кукурудзи у світі та основний постачальник пшениці. Обмеження експорту сировини може мати ширші наслідки для світових сільськогосподарських ринків. Минулого року на світовий ринок вплинули порушення постачання зерна з Аргентини через страйки портовиків.

Міністр сільського господарства Хуліан Домінгес сказав, що країна зможе експортувати 12,5 млн т пшениці та 41,6 млн т кукурудзи. На сьогодні аграрії країни зібрали дві третини врожаю пшениці 2021/22 МР. Крім того, йде посівна 2021/22 кукурудзи, збір яких почнеться в березні.