Ліцензії на зберігання пального в Україні отримуватимуть за новою процедурою

В Україні набувають чинності зміни щодо процедури отримання ліцензії на зберігання палива. З 1 січня 2022 року суб'єктам господарювання потрібно буде надати разом із заявою повний перелік документів.

Про це повідомила пресслужба «Укравтономгазу».

Відповідні зміни до Закону № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» ухвалили на підставі Закону 1019-IX від 2.12.2020 року.

До повного переліку входять такі документи:

  • Документи, що підтверджують право власності чи право користування земельною ділянкою. Можна надати також інше передбачене законодавством право землекористування землею, на якій розташований об'єкт гуртової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального. Документ на право користування має бути дійсним на дату подання заяви та/або на дату введення такого об'єкта в експлуатацію.
  • Акт введення в експлуатацію об'єкта або акт готовності об'єкта до експлуатації, або сертифікат про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів. Також можуть підійти інші документи, що підтверджують прийняття об'єктів в експлуатацію відповідно до законодавства.
  • Також необхідний дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів та обладнання підвищеної небезпеки.

«Для тих підприємств що планують в 2022 році реалізувати проєкти автономного газопостачання пропан-бутану рекомендуємо отримати ліцензію по спрощеній системі до 30 грудня 2021 року», — додали у пресслужбі.

Нагадаємо, експерт прогнозує зниження цін на пальне в Україні у грудні.