У Мінінфраструктурі розповіли, які порти очікують на концесійні конкурси у 2022 році

Міністерство інфраструктури України у 2022 році планує провести чотири конкурси на державно-приватне партнерство (ДПП) у портах.

Про це розповів заступник міністра інфраструктури Юрій Васьків під час інфраструктурного дня «Європейської бізнес-асоціації», пише «Укрінформ».

«Ще чотири концесійні проєкти вже реалізуються в портах міста Бердянська, Ізмаїла, Одеси та у трьох терміналах Чорноморського порту. Наступного року ми чекаємо на чотири концесійні конкурси», — заявив Юрій Васьків.

За його словами, можливо Мінінфраструктури проведе ще два конкурси на концесії у порту Чорноморськ. Вже в грудні будуть надані в оренду на 49 років причали №7, №8 та №9 морського порту.

«Це буде перший пілотний проєкт із оренди причалів, які також будуть реконструйовані за рахунок орендаря. Якщо це пройде ефективно для держави та орендаря, ми почнемо розповсюджувати практику оренди причалів у всіх морських портах», — сказав заступник міністра.

Юрій Васьків зазначив, що у відомстві вже визначили, як перевести всіх державних стивідорів України до комерційних, крім порту Південний. Зокрема, ще три порти буде передано в оренду через Фонд державного майна.

Нагадаємо, порт Ольвія передано концесіонеру.