В Одесі суд дав рейдеру елеватора умовний термін

Суд засудив рейдера елеватора «Дубинове» до трьох років умовно. Він визнав свою провину і просив не відправляти його за ґрати.

Про це повідомляється у вироку Приморського райсуду Одеси за ч.3 ст.206-2 КК України, пише Українська служба інформації.

У 2014 році підприємець Яків Осташ заснував ТОВ «Елеватор Дубинове», куди вклав 350 тис. грн. Його напарник Леонід Халін за усною домовленістю почав шукати постачальників і покупців сільгосппродукції. Для юридичного супроводу він залучив ще одну людину.

У квітні 2015 року Осташ за 165 тис. грн придбав елеваторний комплекс у Дубиновому. Бізнесмен довіряв Халіну і не сумнівався в порядності, тому передав йому всі статутні документи, печатку та доступ до рахунків. У зловмисників виникла ідея заволодіти компанією. За версією слідства, вони розробили план присвоєння частки Осташа. За допомогою підроблених документів хотіли передати частину статутного фонду своїй людині. Новим директором незаконно став одесит Ігор Полонський. Після призначення він продав майно елеватора київській компанії Вестберн. Осташ помітив зміни у реєстрі власників і разом із поліцією вирушив до нотаріуса, який скасував запис про перехід права власності.

Полонський у суді визнав свою провину. Він покаявся і просив не відправляти його за ґрати. Суд призначив  рейдеру три роки умовновного терміну. Йому заборонили виїжджати за кордон без згоди пенітенціарної служби.