Рісоіл почав монтаж галереї для навантаження зернових на споруджуваному пірсі

Рісоіл почав монтаж галереї для навантаження зернових на споруджуваному пірсі
Рісоіл почав монтаж галереї для навантаження зернових на споруджуваному пірсі
Джерело фото: facebook.com/risoilgroup

Рісоіл Термінал завершує спорудження гідротехнічної частини двостороннього пірсу. Більшість з 254 металевих паль-оболонок вже завантажено на глибину близько 23 метрів. В результаті їхня загальна вага складе 4527 т.

Про це повідомляє пресслужба Рісоіл.

Також будівельники розпочали монтаж металоконструкцій.

«Зараз встановлена ​​перша з п'яти опор галереї. У перспективі перейдемо безпосередньо до монтажу обладнання», — повідомив технічний керівник проекту Сергій Стоянов.

Двосторонній пірс «Рісоіл Терміналу» на стику 10 на 11 причалів морського порту Чорноморськ — перший в Україні пірс, який буде забезпечувати обробку двох суден з двома різними вантажами. Потужність судно-навантажувального комплексу буде розрахована на одночасне навантаження зернових обсягом до 3 тис. т/год на будь-яку сторону пірсу. Ще один варіант — навантаження двох судів по обидва боки пірсу з продуктивністю 1,5 тис. т/год.

Нагадаємо, Адміністрація морських портів України (АМПУ) і Рісоіл Термінал, який є дочірньою компанією швейцарського RISOIL S.A., підписали договір про співпрацю. За договором Рісоіл побудує на стику причалів 10 і 11 порту Чорноморськ двосторонній пірс довжиною майже 340 метрів з розміщенням двох причалів довжиною 290 м. АМПУ зобов'язується здійснити днопоглиблювальні роботи на підходах до пірсу за ІІІ чергою акваторії 1-го ковша Сухого лиману з досягненням глибин 15 м.