Китай законтрактував велику партію бразильської сої замість американської

Імпортери Китаю закупили 360 тис. т соєвих бобів з Бразилії, незважаючи на велику ціну. Покупці КНР законтрактували олійну замість американської через побоювання затримки поставок, до яких призвів ураган Іда 29 серпня.

Про це повідомив Reuters.

«На жовтень пропозицій по затоці немає. Через відключення все відсунули, і ніхто не хоче продавати жовтень і посилювати свої страждання», — сказав один з американських експортерів сої, який відмовився назвати своє ім'я.

Відправка олійної планується в жовтні-листопаді. Як відзначили трейдери, закупівля такої великої партії сої не характерна в піковий період експорту для конкуруючого постачальника з США.

Потреби Китаю в імпорті сої, які оцінюються більш ніж у 8 млн т на місяць, за жовтневі поставки покриваються приблизно на 75%.

За даними Міністерства сільського господарства США, на початку вересня підтверджені продажу в Китай склали всього близько 9,4 млн т для відвантаження в 2021/22 МР. Це на 41% менше, ніж в минулому році.

Крім того, USDA в середу оголосило про скасування експортних продажів сої з США на загальну суму 328 млн т в Китай і невідомих покупців.