Дунайські порти отримали новий лоцманський катер

У середу, 17 липня, в одному з Дунайських морських портів України підняли прапор країни на новому лоцманському катері. Катер отримало ДП «Адміністрація морських портів України» отримало від Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Про це інформує пресслужба Проєкту.

Відтепер катер може виконувати свої обов’язки в акваторії річки Дунай — підтримувати морські операції, перевозячи морських лоцманів між сушею та суднами, зменшуючи затримки та збільшуючи кількість суднозаходів по портів Дунайського кластеру.

«Сьогодні ще один лоцманський катер долучається до виконання своїх обов’язків — він допомагатиме іншим суднам упевнено рухатися в акваторії Дунаю. Він замінить наш колишній катер Орлик, який підірвався на міні у 2022 році. Бажаємо цьому невеликому човну довгого та успішного плавання», — сказав начальник служби флоту Філії АМПУ «Дельта-лоцман» Дмитро Рудявський.

Катер збудували за пів року на замовлення Проєкту USAID на київському підприємстві «UMS Алюмінієві катери та човни». Він може перевозити 12 членів екіпажу та розвивати швидкість до 22 вузлів. На катері встановлені сучасні шведські двигуни, облаштована зона відпочинку для екіпажу, він може автономно перебувати на воді до 12 годин.