9 травня 2024, 15:18, Обладнання

НІБУЛОН отримав від USAID три потужних генератора для своїх елеваторів

«НІБУЛОН» отримав три потужні генератори для зберігання та перевалки зерна від Проєкт USAID «Економічна підтримка України».

Про це повідомила пресслужба компанії.

Генератори доставлені на філії компанії: «Бессарабська» (Одеська область), «Вітове» (Черкаська область) та «Скороходівська» (Полтавська область).

«Саме ці філії не мають систем резервного живлення, що на фоні енергетичної кризи, спричиненої обстрілами росії, створює додаткові ризики. Генератори AKSA потужністю 420 кВт повністю забезпечать роботу кожної філії у випадку знеструмлення, дозволять проводити сушку зерна навіть за умов відсутності електрики та дозволять продовжити логістичні процеси зі зберігання та відвантаження зерна», — прокоментували в агрохолдингу.

Об'єми одночасного зберігання зерна на філіях «Скороходівська» та «Вітове» складають 75, 6 тис. тонн і 76 тис. тонн відповідно. «Бессарабська» філія розрахована під перевалку зерна на водний транспорт потужністю 300 тис. тонн щомісяця.

В компанії зазначили, що посилення енергетичної безпеки є пріоритетним напрямом «НІБУЛОНу» для забезпечення ланцюга доставки зерна й гарантування продовольчої безпеки в світі.

Нагадаємо, за весь час свого існування станом філія «Бессарабська» на середину квітня перевалила 3,1 млн тонн збіжжя.