20 березня 2024, 10:21, Елеватори

Аграрії відмовляються використовувати газ для сушіння зерна через бюрократизм постачальників блакитного палива — учасник ринку

Неповоротка і вкрай забюрократизована робота постачальників блакитного палива спонукає аграріїв відмовлятися від використання газу.

 Про це, посилаючись на власний досвід, розповів Elevatorist.com диретор ТОВ «Мрія» Іван Чайка.  

«Ці організації, які замаються постачанням, таке враження, що вони працюють на шкоду собі і тим людям, яким вони постачають свою продукцію. Ми скільки туди не зверталися — це постійні якісь підніжки. Ти не знаєш, що буде завтра, ти не знаєш чи будеш ти сушити в цьому році, чи не будеш зовсім. Тільки закінчується сезон, починаєш знімати газові ті лічильники, везти їх на перевірку, потім чекаєш — провірять його за тиждень, чи за місяць, чи за три місяці. Потім все перевірили, привезли, поставили. Все? Все! Ми запустимо вчасно в цьому році газ? Тааак, не хвилюйтеся! І тільки-но підходить термін, що треба вже сушити, а ми ще 3 тижні ходимо, збираємо якісь дозволи», — говорить Іван Чайка.

Аграрій каже, що з року в рік нічого в постачальників газу на краще не змінюється. І це фермера щиро дивує, хіба може компанія працювати сама проти себе?

Матеріал повністю читайте тут: Сушка зерна на трісці — як стати економічно ефективним господарем та зберегти нервову систему

«Говорять, що там держава якась…Але це ж не державна організація, це такі самі підприємці, як і ми, може, якась частка державна є, 10 чи 20%. Знайти з ними якесь розуміння неможливо. Мій товариш взяв і відрізав газ, перейшов на пропан. Він досі з газовиками судиться за транспортування — вже 3 роки не бере газу, а йому несуть платіжки. Як можна судитися за те, чого нема? Можливо, за останні пів року це питання він і вирішив, я не знаю, але 2,5 роки в них оці тяжби йшли. Непередбачувані ці організації, таке, як не хочуть, щоб ми користувалися їхньою продукцією», — не розуміє газовиків Іван Миколайович.