13 березня 2024, 10:27, Обладнання

В АГРОТРЕЙД два елеватори обладнали енергоефективними котлами для сушарок

«Гадяцький» та «Коломацький» елеватори Групи «АГРОТРЕЙД» обладнали енергоефективними котлами для сушарок від компанії GRECO group.

Про це повідомила пресслужба компанії.

На «Гадяцькому елеваторі», який є найпотужнішим у Групі «АГРОТРЕЙД», встановили два нові твердопаливні котли для сушарок. Також енергоефективним котлом обладнали і «Коломацький елеватор».

«Різниця у вартості газу та пелет зберігається незалежно від зміни ціни на газ, тому інвестиції окупляться протягом одного сезону. До речі, 30% пелет для нових котлів виробляються з нашої сировини — відходів соняшнику. А сучасні технології забезпечують більшу економічну ефективність сушіння агропродукції. Крім того, в опаленні наших приміщень ми вже давно перейшли з газу на альтернативне паливо — відходи очищення зерна, що накопичуються на елеваторах компанії. У комплексі все це підвищує продуктивність нашої роботи», — розповідає директор виробничо-технічного департаменту Групи «АГРОТРЕЙД» Костянтин Ворона.

Також у компанії готові й до можливих відключень електроенергії — у регіонах, де це найбільш необхідно, елеватори Групи заздалегідь обладнали потужними генераторами. Один з них на «Гадяцькому елеваторі» встановили торік. А генератор на «Ворожбянському елеваторі» цього сезону вже став у нагоді, адже регіон постійно потерпає від ворожих обстрілів.

Нагадаємо, елеватори Групи «АГРОТРЕЙД» у маркетинговому році 2023-2024 вже прийняли понад 325 тисяч тонн зерна.