З боку України виконані всі домовленості для попередження протестів польських перевізників — Мінінфраструктури

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури виконало всі обіцяні кроки, про які були домовленості з протестуючими польськими перевізниками та з Міністерством інфраструктури Польщі. 

Про це повідомила пресслужба Міністерства.

«Отримуємо сигнали про начебто приєднання до блокади польських фермерів також і перевізників. Останні призупинили свій протест після домовленостей з Міністерством інфраструктури Польщі. Частину з цих домовленостей складали пункти, на які погодилось наше Міністерство. Ми дотримали свого слова та виконали все, що обіцяли. Колега (заступником міністра інфраструктури Польщі., — прим. ред.) запевнив, що роблять все від них залежне, щоб перевізники не поновили свій протест. Питання, які досі не вирішені — зона відповідальності Міністерства інфраструктури Польщі», — наголосив Сергій Деркач. 

Сергій Деркач також повідомив польську сторону про зафіксовані випадки, коли окремі вантажівки проїжджають до України, оминаючи блокаду, тобто без черг. Міністерство відновлення фіксує такі випадки та очікує на них офіційну реакцію. 

Водночас, навіть за умови неповернення перевізників на кордон ситуація залишається складною через блокаду з боку фермерів. З польського боку кордону заблокованими залишаються більше 2 тисяч вантажівок.