28 лютого 2024, 11:25, Логістика

ЦТС «Ліски» планує побудувати контейнерні термінали у трьох областях

Філія «Центр транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця» планує відкрити нові термінали у Полтаві, Вінниці, де зосереджені агровиробники, а також в Ковелі на вузькій колії.

Про це повідомила заступниця директора філії Вікторія Башинська під час міжнародної конференції «Залізниці України: розвиток та інвестиції», пише Rail.insider.

Зараз термінали компанії діють у Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Чопі та Скнилові. Окрім того, передбачається розширити потужності терміналів у Чопі та Скнилові.

«Плануємо до 2027 року побудувати термінали у Вінниці, Полтаві, що значно розширить спектр наших послуг із зерновими вантажами, оскільки у регіонах зосереджені аграрні комплекси. А також плануємо побудуватися в Ковелі та мати там європейську колію 1435 мм», — наголосила Вікторія Башинська.

Загалом в мережі філії планується збудувати 21 термінал.

Також за наступні три роки філія має намір придбати до 1 тис. контейнерів, до 800 фітингових платформ, спеціалізовану техніку. Вікторія Башинська уточнила, що у пріоритеті буде рухомий склад, побудований на потужностях «Укрзалізниці».