Польща збирається перевіряти на кордоні все українське зерно, включаючи транзитне

Польські служби перевірятимуть на кордоні все українське збіжжя, яке йде транзитом через країну до інших країн та портів.

Про це в понеділок в інтерв’ю PAP повідомив заступник міністра сільського господарства і розвитку села Польщі Міхал Колодзейчак, пише Latifundist.com.

«Сьогодні (12 лютого, прим. ред.) підуть чіткі вказівки, що ми перевірятимемо все збіжжя на кордоні (з Україною — прим. ред.), яке підлягає пломбуванню, підлягає експорту, і є тільки транзитним збіжжям», — заявив він.

За його словами, після того, яке це зерно потрапляє транзитом до Німеччини і там з’ясовується, що воно поганої якості, то воно «на 99% повертається до Польщі вже як європейське збіжжя». Він додав, що схожі випадки є також в портах.

Урядовець зазначив, що звернеться щодо отримання детальних даних про українське збіжжя, яке було повернуте до Польщі як неякісне з Німеччини та портів.

Читайти по темі: На кордоні з Польщею на п'яти пунктах пропуску в чергах сьогодні застрягло 1250 вантажівок

Колодзейчак також заявив, що він також доручить створити інформаційну платформу, щоб польські аграрії могли повідомляти про проблеми та порушення в телефонному та онлайн-режимі безпосередньо до міністерства.

Також польські митники відмовляються пломбувати вантажівки з українським зерном, які рухаються транзитом через Польщу в інші країни.