Польська профспілка фермерів Солідарність знову хоче блокувати кордон

На засіданні Незалежного профспілка індивідуальних фермерів «Солідарність» ухвалили рішення розпочати загальний страйк фермерів по всій країні. Фермери планують заблокувати всі пункти перетину кордону між Польщею та Україною, а також дороги та автомагістралі в окремих воєводствах. Страйк розпочнеться 9 лютого 2024 року о 10.00.

Про це йдеться на сторінці сайту профсоюзу.

«У нас урвався терпець. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року є неприйнятною для всієї нашої аграрної спільноти. Крім того, пасивність польської влади та заяви про співпрацю з Європейською Комісією та заяви про дотримання всіх рішень Єврокомісії щодо імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України не залишають нам іншого виходу, як оголосити загальний страйк»,— говориться в повідомленні.

«Солідарність» планує перекрити дороги у всій країні до 10 березня 2024 року.

Читати по темі: Польща зберігатиме ембарго на українську агропродукцію до порозумінням з Україною

Також у профспілці заявили, що немає згоди на реалізацію «Європейської зеленої угоди», стратегії ЄС «від ферми до столика» та Спільної сільськогосподарської політики Європейського Союзу в запропонованому вигляді.

«Немає згоди на реалізацію «Європейської зеленої угоди», стратегії ЄС «від ферми до столика» та Спільної сільськогосподарської політики Європейського Союзу в запропонованому вигляді. Польський уряд повинен мати чіткий план сільськогосподарського виробництва, рентабельності виробництва, реконструкції польської переробки та польської торгівлі. Ми будемо боротися за це до кінця. <...> Президія НСЗЗ «Солідарність» закликає до СОЛІДАРНОСТІ всієї аграрної спільноти»,— наполягають фермери.

Читати по темі: Польським виробникам кукурудзи Єврокомісія схвалила надання фінансової допомоги