Єврокомісія хоче продовжити ліберальний режим торгівлі агропродукцією з Україною

Єврокомісія представить пропозиції щодо продовження заходів лібералізації торгівлі аграрною продукцією з Україною, Євросоюз і наддалі буде надавати суттєву підтримку нашій країні.

Про це це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС з питань сільського господарства й рибальства заявив Девід Кларінвал, віцепрем’єр Бельгії, повідомляє Укрінформ.

«Країни-члени знову продемонстрували солідарність з Україною. Європейська комісія невдовзі оголосить пропозицію продовжити заходи лібералізації для України. Країни-члени сподіваються отримати інформацію про таке продовження, і також бачення довгострокових торговельних відносин (з Україною — ред.)», — сказав бельгійський урядовець, який відповідає і за сектор сільського господарства.

За його словами, деякі країни ЄС висловили певні занепокоєння щодо торговельної лібералізації з Україною.

«Ми не вважаємо, що країни-члени можуть або повинні розв’язувати цю проблему самотужки. Важливо, щоб ми зберегли єдиний ринок і продовжували стояти пліч-о-пліч з Україною. Євросоюз і надалі надаватиме Україні суттєву та важливу допомогу», - наголосив бельгійський віцепрем’єр.

Він зазначив, що Бельгійське головування в ЄС буде тримати ці питання в центрі уваги протягом наступних шести місяців свого мандата. І водночас шукатиме рішення, які б могли задовольнити всі країни-члени з огляду на занепокоєння європейських фермерів,

Нагадаємо, раніше Єврокомісія повідомила про плани переглянути торгове законодавство ЄС, стосовно імпорту агропродукції з України.