6 листопада 2023, 16:25, Обладнання

Технологія SENUMAC допомагає портовим терміналам зменшувати витрати на електроенергію на 17%

Технологія SENUMAC дозволяє автоматизувати прийом зерна з автотранспорту та залізничного транспорту і з подальшим перевантаженням його на судно. Практикою доведено, що використання SENUMAC підвищує продуктивність роботи терміналу на 16%, а витрати на електроенергію зменшує на 17%.

Про це розповів засновник S-Engineering Батир Аннаєв.

S-Engineering має патент на технологію з оптимізації перевалки зерна — SENUMAC. Фактично мова йде про штучний інтелект в управлінні технологічним процесом.

В Україні цю технологію успішно вже реалізували на 4 терміналах загальною проєктною потужністю 12 млн т на рік у портах Чорноморського регіону.

Наразі ведуться роботи на ще декількох терміналах проектною потужністю понад 8 млн т на рік.

«Завдяки SENUMAC оператор портового терміналу може отримувати в реальному часі інформацію, що відбувається у дану хвилину на ділянках прийому, перевантаження та зберігання зерна. І навіть дозволяє автоматизувати змішування класів зерна з високим ступенем точності», — говорить Батир Аннаєв.

Читате більше: Як збільшити оборотність зерна на елеваторах, а морські термінали зробити більш продуктивними? Авторські рішення від S-Engineering