Мінвідновлення спростувало інформацію щодо припинення руху суден тимчасовим коридором

Порти Великої Одеси продовжують обробляти судна, які пройшли тимчасовим коридором. Інформація щодо скасування або непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси не відповідає дійсності.

Таку заяву зробили в Міністерстві відновлення України.

«Всі встановлені ВМС ЗСУ наявні маршрути є дійсними та використовуються цивільними суднами. Враховуючи, що коридор було впроваджено в надскладних умовах військової агресії росії, його функціонування відбувається з урахуванням військової обстановки та погодних умов», — йдеться у повідомленні.

За інформацією Мінвідновлення, в портах Одеса, Чорноморськ та Південний під завантаженням знаходяться 23 судна. Всього коридором на вхід скористалося 51 судно. 33 судна експортувало понад 1,3 млн тонн української агропродукції та інших вантажів.

В той же час керівниця Об'єднаного координаційного центру ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі Еспресо вчора повідомила, що було зафіксовано скид вже понад 35 засобів повітряного ураження авіацією окупантів у районі тимчасового експортного морського коридору.

Нагадаємо, за інформацією учасників ринку, 26 жовтня 2023 року рух суден тимчасовими коридором було припинено за вимогою військових. А аналітики Barva Invest очікують на негативну реакцію бізнесу на відсутність прогнозованості щодо вимушених неочікуних простоїв суден.