Почалося будівництво Вінницького індустріального парку Volia Agri-Food Park Vinnytsia


Джерело фото: vmr.gov.ua

На Вінничині побудують індустріальний парк Volia Agri-Food Park Vinnytsia, що спеціалізуватиметься на виробництві проміжної та кінцевої продукції харчової промисловості, наданні спеціалізованих послуг, проведенні досліджень та розробок в агрохарчовій сфері. Нині тут вже стартувало будівництво.

Про це повідомляє сайт Вінницької міськради.

За словами ідеолога та інвестора першого в Україні агрохарчового парку Volia Agri-Food Park Vinnytsia Бориса Шестопалова, індустріальний парк стане ядром майбутньої екосистеми харчової долини Volia в країні.

«Моя місія як засновника та інвестора Volia Agri-Food Park Vinnytsia — змінити економічний підхід в харчовій промисловості України, трансформувати її з сировинної на виробництво готової продукції з високою доданою вартістю всередині країни. Volia Agri-Food Park Vinnytsia надасть міжнародним та українським компаніям харчової промисловості готові рішення для релокації та масштабування бізнесу. Тут ми створюємо високотехнологічну, енергоефективну та екологічну інфраструктуру для ефективної діяльності харчових підприємств, зменшення їх операційних витрат та збільшення прибутковості, сприяючи інноваціям у харчовій галузі»,— говорить Борис Шестопалов.

Зараз у Вінниці є вже чотири індустріальних парки, які за словами міського голови Андрія Очеретного, будуть доповнювати один одного.

«У третьому — Вінницькому ІП — розміститься ціла низка виробництв агрохарчової спеціалізації, які створюватимуть додану вартість кінцевого продукту. Ми переконані, що це дасть можливість зменшити навантаження на логістику, дозволить трансформувати харчову промисловість і створити велику кількість робочих місць»,— сказав Андрій Очеретний.

Очікуваний розмір капіталовкладень на момент завершення реалізації проєкту сягне близько 3 млрд грн. Тут будуть створені робочі місця для близько 2 тисяч нових працівників. А загалом по всім ІП нашої громади — понад 5 тисяч новостворених робочих місць.

Volia Agri-Food Park Vinnytsia розбудовується на площі 35,7 гектарів з урахуванням принципів сталого розвитку, відповідно до рекомендацій UNIDO.

Перша черга будівництва агрохарчового парку включатиме розвиток інженерних мереж, доріг та благоустрою на території парку, побудову бізнес-центра для резидентів, Light Industry Box для розміщення виробництва малих харчових підприємств, логістичний центр.

Інфраструктура та сервісні можливості Volia Agri-Food Park Vinnytsia створять ідеальне середовище для усього ланцюжка створення цінності резидентів – від ідеї до продажу готового продукту, включаючи:

  • дослідження та інновації;
  • розробку рецептур та створення нових продуктів;
  • тестування та вдосконалення продукту;
  • серійне виробництво;
  • складську та транспортну логістику;
  • сертифікацію продукції;
  • організацію продажів та розвиток експортного потенціалу.