Білгород-Дністровський порт виставлять на гібридний голландський аукціон

Білгород-Дністровський МТП
Джерело фото: Білгород-Дністровський МТП

ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» знову виставили на торги. Цього разу це буде гібридний голландський аукціон на пониження ціни, який відбудеться 23 серпня.

Відповідна інформація розміщена на сайті Prozorro.

Як пояснюється, це під час аукціону на пониження ціни початкова вартість лота покроково знижується, аж поки хтось з учасників не зупинить зниження.

«Далі відбувається етап закритих цінових пропозицій: інші учасники можуть запропонувати ціну, вищу зафіксованої. Переможцем стає той, хто запропонував найбільшу суму. Однак той учасник, який зупинив зниження на першому етапі, має право останнього ходу й може перебити максимальну ціну суперника на третьому етапі», — йдеться в повідомленні.

Аукціон розпочинається навіть без учасників, адже є можливість приєднатися вже після старту. Такий метод застосовується для продажу активів, ринкову вартість яких важко визначити.

Для довідок: ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» спеціалізується на перевантаженні різних видів вантажів, в тому числі зернових. Захід суден здійснюється підхідним каналом морської частини Дністровсько-Царгородського гирла довжиною 1,5 км і Дністровсько-Лиманської частини — 14,5 км, глибина підхідного каналу — 3.0 м (паспортна 3.5-4.5 м). Єдиний майновий комплекс розташований на території площею 64,4 га.

Нагадаємо, Білгород-Дністровський МТП намагаються продати від початку 2023 року.