Проблем зі зберіганням врожаю в цьому році не буде — ВАР

Гострої проблеми зі зберіганням врожаю, як це було минулого року, не буде.  Ключовим питанням лишається змога експортувати агропродукцію.

Про це розповів заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук, повідомляє пресслужба ВАР.

В Україні намолочено більше 2 млн тонн зерна, по окремим культурам врожайність буде вища за минулорічну, але валовий збір зменшиться на 5-6 млн тонн зерна.

За словами Дениса Марчука в 2022 році вдалося зібрати більше 70 млн тонн зернових та олійних, в 2023 врожай буде в межах  66-68 млн тонн.

«На внутрішні потреби потрібно 18 млн тонн, решта спрямовується на експорт. Питання зберігання зерна не буде стояти так гостро, як минулого року. З врахуванням зменшення валового збору, потужностей зі зберігання повинно вистачити. Ключовим питанням залишається реалізація агропродукції, для чого потрібний безпечний рух кораблів Чорним морем та розвиток Шляхів солідарності через ЄС», — додав заступник голови ВАР.

Нагадаємо, що за данними Elevatorist.com, із 57 млн тонн одночасного елеваторного зберігання на момент до 24 лютого 2022 року, зараз залишилось трохи більше 49 млн т. Найбільше елеваторів втратила Миколаївська область.