Судновласники готові йти в Україну попри ризики — експерт

Судновласники готові заходити в Україну без Спільного координаційного центру (СКЦ) при потенційному збільшенні ризиків, які сьогодні ніби «прикриті» договором СКЦ. Деякі з судновласників мали або досі мають судна, заблоковані з 24 лютого 2022 року.

Про це розповів директор BPG Shipping Геннадій Іванов, пише «АПК-Інформ».

«Важливо відзначити, що прецедент «зернового коридору» 2022 р. суттєво знизив поріг ризику судновласників та страхових компаній загалом. Наприклад, сьогодні в Україну заходять судновласники, які мали судна, а в деяких і досі вони заблоковані з 24.02.22 р. Ми стикалися з ситуаціями, коли судновласники «по-старому» не готові заходити до Ізраїлю (де за фактом ризики близькі до нуля), але при цьому готові йти в Україну, навіть іноді «заплющивши очі» на counter-party risk management», — зазначив Геннадій Іванов.

Він вважає, що є підстави думати, що навіть після відмови від СКЦ список суден-кандидатів суттєво не зменшиться, а в разі нормальної роботи тільки збільшиться, якщо страхові компанії будуть готові продовжити страхування військових ризиків.

Геннадій Іванов каже, що вирішенням ситуації можуть бути військові конвої супроводу.

«Враховуючи поточну «вартість» очікування інспекції $250-650/т (залежно від партії вантажу, розміру судна), можливе незначне збільшення страхової премії буде незрівнянним з тими сумами, які сьогодні буквально «викидаються на вітер», при цьому знижуючи конкурентоздатність українського зерна», — вважає Геннадій Іванов.

Експерт додав, що низький фрахтовий ринок може стимулювати судновласників заходити на преміальні (ризиковані) напрямки.

Нагадаємо, Мінагрополітики напрацьовує стратегії експорту після припинення роботи зернового коридору.