Європейська зернова асоціація COCERAL спростувала чутки про постачання неякісного українського зерна до ЄС

Європейська зернова асоціація COCERAL спростувала чутки про постачання до ЄС з України неякісного зерна.

Про це повідомила пресслужба Української зернової асоціації (УЗА).

«Таку заяву Асоціація була змушена зробити через поширення неправдивих чуток про нібито завезення зерна низької якості на ринок ЄС», — говориться у повідомленні.

В УЗА нагадали, що нещодавно європейська зернова асоціація COCERAL зробила заяву про постачання до ЄС зерна належної якості. В деяких сусідніх країнах, які заборонили ввезення українського зерна почали поширювати чутки про те, що нібито з України завезено зерно низької якості, зокрема зараженого мікотоксинами чи навіть забруднене радіацією. Для прикладу, Угорщина оголосила, що посилює контроль якості за українським зерном, яке буде перетинати кордон.

Як зазначила Асоціація COCERAL, її члени, які торгують сільськогосподарською сировиною, призначеною для постачання продовольчого та кормового ланцюгів, а також для технічного та енергетичного використання, пильно стежать за тим, щоб при отриманні вантажу чи походять товари з країн-членів ЄС, чи з імпорту, вони відповідали високим стандартам безпеки, встановленим в ЄС. Як наголошує COCERAL, члени Асоціації беруть на себе повну відповідальність за дотримання цих стандартів.

«Всі вантажі будь-якого походження проходять перевірку, і наші члени відхиляють будь-які вантажі, які потенційно можуть мати негативний вплив на здоров’я людей і тварин. Цей суворий процес є частиною щоденної практики трейдерів COCERAL в рамках їхніх обов’язків з оцінки та управління ризиками», – йдеться в заяві COCERAL.

УЗА від себе вважає за потрібне наголосити, що при експорті зерна, воно проходить ретельну перевірку як державних органів, так і сюрвеєрських компаній.