У Молдові не планують обмежувати імпорт українського зерна

У Молодові поки не збираються вводити обмеження на імпорт зернових та олійних культур з України, оскільки це не розв'яже проблему з цінами на агропродукцію. До того ж обсяг ввезеного був невеликим.

Про це 10 травня повідомив міністр сільського господарства Володимир Боля, повідомляє News Maker.

«Введення обмежень на імпорт нічого не вирішило б. Це не призвело б до підвищення відпускних цін для молдавських фермерів, ні до зниження собівартості. Це рішення дало б нульові результати. Навпаки, Україна ввела б обмеження на ввезення молдавської продукції, і тоді багато чого було б втрачено», — заявив Володимир Боля.

Зазначається, що Молдова імпортувала близько 177 т пшениці та 4 тис. т соняшника. Міністерство планує стежити за імпортом, щоб у разі чого підтримати молдавських аграріїв.

Володимир Боля також звернув увагу, що про заборону транзиту не йдеться взагалі, оскільки він впливає лише позитивно на розвиток залізниці в країні.

«Завдяки транзиту «Залізниця Молдови» змогла реабілітуватися, підприємство виплатило зарплату і навіть підвищило її. Проблема виникає з автомобільними вантажними перевезеннями — очікування на митницю в Румунії. Ми зацікавлені у розвитку залізничного транспорту. Це набагато вигідніше, ніж автомобільний транспорт», — наголосив міністр сільського господарства Молдови.

Нагадаємо, у Польщі виник ажіотаж на соєвий шрот через заборону імпорту з України.