Молдова також може заборонити імпорт зерна та олійних з України

Мінсільгосп Молдови розглядає запровадження заборони на імпорт зернових та олійних культур з України і розробляє «заходи, які мають бути узгоджені з національною владою та владою ЄС».

Про це пише АПК-Інформ з посиланням на ЗМІ Молдови.

«Відповідно до рішень спільноти, прийнятих щодо запровадження обмежень на ввезення зерна з України до деяких країн ЄС, Мінсільгосп розробляє аналогічні заходи, які будуть узгоджені з національною владою та органами ЄС»,— сказано у відповіді міністерства на запит молдовського видання.

4 травня голова молдавської асоціації «Сила фермерів» Олександр Слусар заявив, що ціна на пшеницю на внутрішньому ринку Молдови нині знизилася нижче 3 леїв за 1 кг, тоді як у 2022 р. вона становила 5 леїв/кг.

Голова асоціації акцентував, що обвал цін на пшеницю та олійні культури був спричинений відсутністю заборони на ввезення даної продукції з України, і попередив, що якщо влада республіки не прийме з цього приводу рішення, подібне до затвердженого Єврокомісією, молдавські фермери вийдуть на акції протесту після закінчення посівних робіт.